Wat betekent AVES

AVES staat voor (Amsterdamse) Accordeon Vereniging Eigen Stijl. Wij spelen allen samen in één orkest. Er zijn geen A,B of C orkesten. Iedereen is voor ons gelijkwaardig, ongeacht zijn of haar speelniveau.

Bij AVES komt gezellig met elkaar musiceren op de eerste plaats. Ons repertoire bestaat voor een groot gedeelte uit stukken die iedereen kan meezingen of neuriën: Amsterdamse liedjes, bekende operetteklanken, musettes, evergreens e.d. Wij reperteren op de maandagavond (met uitzondering van de schoolvakanties) van 7 tot 10 uur in SBO-school ‘De Kans’, Thomas van Aquinostraat 2, 1064 NE Amsterdam (Nieuw West). Ingang via het zijhek.

Korte geschiedenis

AVES is op 12 februari 1986 opgericht als a.a.v. Osdorp. Een accordeonvereniging die – zoals de naam al laat zien – gevestigd is in Amsterdamse Tuinstedengebied. Na een halfjaar besloot een zevental personen, waaronder 3 spelende leden, op eigen benen verder te gaan. De eerste maanden werd er gerepeteerd in de huiskamer van de toenmalige secretaris. Nadat AVES diverse repetitieruimtes heeft gekend, vinden de repetities tegenwoordig plaats in het schoolgebouw “De Kans’. Gewoonlijk hebben wij erg veel plezier in zowel het repeteren als in de pauzes. Kom gerust eens kijken; de koffie is altijd vers. (De thee trouwens ook).

Nieuwe leden

AVES is (altijd) op zoek naar mensen die ons orkest willen versterken. Wij verwelkomen graag zowel de gevorderde als de minder gevorderde speler. Anders gezegd: we hebben voor iedereen die accordeon speelt op welk niveau dan ook een plaats in ons orkest en in ons hart. Heeft u nog een accordeon in de kast staan en twijfelt u of u deze weer eens wil gaan gebruiken? Kom dan eens vrijblijvend langs tijdens onze repetitieavond. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Het lidmaatschap bedraagt € 12,50 per maand.

Donateurs

Wilt u onze vereniging steunen? Wordt donateur! U bent dan van harte welkom tijdens onze repetitieavonden en onze concerten. Donateur kunt u al worden vanaf € 15,- per jaar, maar (ietsje) meer mag natuurlijk ook.